Tämä oli ensimmäinen keksipohjainen torttuni. Jättäisin kyllä seuraavalla kerralla pohjasta sokerin pois ja laittaisin pohjaan vain 50 g margariinia. Kuvan pala on aivan liian iso, sillä torttu on erittäin makeaa. Tämä olisi hyvä tarjottava isommalle joukolle, sillä yhdelle henkilön annos on puolet tai kolmasosa kuvan palasta.
Valkosuklaatorttu
Pohja:
200 g suklaakeksejä (itse käytin rainbown cookies-keksipaketin, 150 g)
1 rkl sokeria
100 g margariinia
Täyte:
200 g valkoista suklaata paloiteltuna
100 g huoneenlämpöistä maustamatonta tuorejuustoa
2 ½ dl kuohukermaa
Koristeeksi: tummaa suklaata
Hienonna keksit, sekoita muruihin sokeri ja sulatettu margariini.Vuoraa irtokakkupohjavuoka leivinpaperilla, kaada keksimurut, sokeri ja sulanut margariini päälle. Painele pohja tasaiseksi ja tiiviiksi pohjalle ja reunoille rasvan avulla.
Paista 5-8 minuuttia (200 astetta) ja anna pohjan jäähtyä ennen täyttämistä.
Sulata suklaa vesihauteessa. Vatkaa tuorejuusto pehmeäksi, vatkaa täydellä teholla joukkoon suklaa. Vatkaa kerma vaahdoksi. Yhdistä ensin kolmasosa kermavaahdosta suklaa-tuorejuustoseokseen ja lisää sitten loput. Levitä seos vuokaan murupohjalle.
Laita piiras pakastimeen/jääkaappiin puoleksi tunniksi. Valuta koristelusuklaasta raitoja tms. pinnalle. Anna tortun hyytyä 3-4 tuntia jääkaapissa. (Voit hyydyttää myös pakastimessa, mutta ota silloin torttu jääkaappiin pari tuntia ennen tarjoamista.)
1 kommenttia:
Aivan ihanan näkönen!:)
Lähetä kommentti