perjantai 4. huhtikuuta 2008

Päärynä-shortcake ja kinuskikastike

Shortcake tarkoittaa varmaan, että kyseessä on pieni kakku?
Alkuperäisessä ohjeessa taikina jaettiin pieniin annoksen kokoisiin leivosvuokiin. Minulla ei ole sellaisia, joten jaoin taikinan kahteen KoKo-sarjan kulhoon. Isompi astia pidensi paistoaikaa tuntiin, alkuperäisen ohjeen mukaan kakut ovat uunissa vain 15 minuuttia.


Päärynä-shortcake

160 g margariinia
2 kananmunaa
1,3 dl sokeria
1,7 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
3 kpl mausteliemessä keitettyä päärynää

Päärynöiden keitinliemi:
5 dl vettä
2 dl valkoviiniä
2,4 dl sokeria
kanelitanko
puolikkaan sitruunan mehu
vaniljatanko
2 kpl tähtianista

Kiehauta kaikki liemen aineet ja keitä kuoritut päärynät pehmeiksi. Vaahdota margariini ja puolet sokerista. Vaahdota erikseen toinen puoli sokerista ja kananmunat. Yhdistä vaahdot toisiinsa. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja yhdistä taikinaan. Lisää viimeisenä jäähtyneet päärynät pieninä kuutioina. Sekoita taikina tasaiseksi ja jaa se pieniin kakkuvuokiin.
Paista 200 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, jos käytät pieniä kakkuvuokia. Jos käytät isompia, esim. KoKo-kulhoja, paistoaika on n. tunti. Laita foliota vuuan päälle pinnan tummumisen estämiseksi.

Kinuskikastike
1,1 dl sokeria
2 dl kermaa
2 rkl suolatonta margariinia

Paahda sokeri kauniin ruskeaksi kattilassa. Lisää kerma ja sekoita tasaiseksi. Anna seoksen kiehua miedolla lämmöllä kunnes se muuttuu paksuksi kinuskiksi. Lisää lopuksi margariini, sekoita ja tarjoile.

0 kommenttia: