perjantai 4. huhtikuuta 2008

Bayleys-kakku

Tähän löysin ohjeen Canelialta.
Tuunasin ohjetta hieman, että sain käytettyä kaikki purkit loppuun. Tässä ovat minun käyttämäni määrät.


Bayleys-kakku

Pohja:
200 g keksejä osa Digestive-keksejä ja osa dominoita75 g margariinia

Murskaa keksit muruiksi ja sekoita ne sulatetun rasvan joukkoon. Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja taputtele keksiseos tasaiseksi kerrokseksi sen päälle.

Täyte:
3 liivatelehteä
1,5 dl Baileysiä tai muuta vastaavaa kermalikööriä
2,5 dl kuohukermaa
500 g mascarponea
n. 2,7 dl tomusokeria
4 tl vaniljasokeria

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin kymmeneksi minuutiksi ja liuota ne sitten likööriin, jonka olet kuumentanut kiehumispisteeseen asti. Vatkaa kuohukerma pehmeäksi vaahdoksi ja sekoita siihen mascarpone, tomusokeri ja vaniljasokeri. (Vaniljasokerin voit halutessasi korvata yhden vaniljatangon siemenillä.)
Liruttele jäähtynyt liivateliemi ohuena nauhana muiden ainesten joukkoon, sekoita koko ajan huolellisesti.
Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle ja nosta kakku jääkaappiin hyytymään yön ajaksi.

0 kommenttia: