sunnuntai 27. huhtikuuta 2008

Appelsiiniuunijäätelö neljälle



Appelsiiniuunijäätelö neljälle

4 appelsiinia
vaniljajäätelöä maun mukaan
4 rkl sitruslikööriä tai 1 rkl sitruunan mehua
1 valkuainen
2 rkl tomusokeria

Leikkaa appelsiinin pohjasta pieni pala pois niin, että appelsiinit pysyvät pystyssä. Leikkaa toiselta puolelta sen verran pois, että pääset kovertamaan hedelmälihan kulhoon. Leikkaa veitsellä suuret palat pienemmiksi. Mausta hedelmäliha liköörillä tai sitruunamehulla ja sekoita vähän pehmennyt jäätelö joukkoon.
Lusikoi seos appelsiineihin ja laita appelsiinit hetkeksi pakkaseen.

Vatkaa valkuainen kovaksi vaahdoksi. Sekoita tomusokeri joukkoon. Asettele appelsiinit uunivuokaan ja pursota tai nostele lusikalla valkuaisvaahtopinnalle. Valkuaisvaahdon täytyy peittää jäätelötäyte kokonaan.

Laita appelsiinit 250 asteiseen uuniin n. 5 minuutiksi, eli kunnes marenkikuorrutus on saanut kauniin värin.

Tarjoa heti